فهرست صفحات

002-united-kingdom

فولاد تاج

 لوله استیل

میلگردها و لوله های استیل، تماما تولید شده از فولاد استنلس استیل هستند که در ایران با نام فولادهای زنگ نزن شناخته می شوند.

فولاد زنگ نزن یا فولاد استنلس استیل، امروزه در بخش عمده ای از وسایل زندگی ما اعم از قاشق، چنگال، ظروف آشپزخانه و در صنایع بزرگ دیگری مانند صنایع شیمیایی، دارویی، ساختمانی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.

همانطور که اکثرمان تجربه کرده ایم، هنگامی که آهن با اکسیژن موجود در هوا ترکیب می شود، اکسید آهن قرمز رنگ (که همان زنگ آهن است) تولید می شود. در بین انواع فولادها، نوعی فولاد نیز وجود دارد که در برابر این زنگ زدگی مقاومت بالایی از خود نشان می دهد و به هیچ وجه دچار اکسید آهن نمی شود.

هری بریرلی (Harry Brearley) متالوژیست انگلیسی، اولین شخصی بود که به کشف این آلیاژ خاص، دست پیدا کرد.

در واقع شروع این اتفاق همزمان بود با سال های قبل از جنگ جهانی اول، که در آن دوره تولید اسلحه به طور چشم گیری در کشورهایی که احتمال درگیر شدن آن ها در جنگ بود، یافته بود. هری بریرلی هم به تبع این موج همه گیر، به امید کشف آلیاژی از فولاد که مقامت بالایی در مقابل فرسایش ناشی از درجه حرارت بالا و رطوبت در اسلحه ها داشته باشد، شروع به آزمایش های گوناگون نمود. او شروع به افزایش مقدار کروم موجود در فولاد و به مقایسه ی آن با فولادهای کربنی استاندارد پرداخت.

لوله استیل (Steel pipe) / لوله استنلس استیل

این کاشف انگلیسی پس از انجام آزمایش های پی در پی و حاصل نشدن نتیجه ی مطلوب، تمام فلزات را در انبار آزمایشگاه شخصی اش گذاشت و با ناامیدی آن جا را ترک کرد. وی پس از گذشت ماه ها به طور ناگهانی متوجه شد که در میان فلزات تلمبار شده در گوشه آزمایشگاه، یک فلز وجود دارد که علی رغم زنگ زدگی تمام فلزات، زنگ نزده و اکسید نشده است.

بریرلی با انجام آزمایش های دقیق متوجه شد این قطعه، یک آلیاژ از فولاد با ۱۴% کروم است. آن فولاد را امروزه با نام فولادهای “استنلس استیل” و یا به طور عامیانه “استیل” می شناسند.

استنلس استیل یا فولاد های زنگ نزن

لوله استیل (Steel pipe) – لوله استنلس استیل – Steel pipe – لوله استنلس استیل – لوله استیل

لوله استیل به دست آمده از فولاد زنگ نزن ۱٫۴۰۲۱ یا ۴۲۰، دارای خاصیت مغناطیسی است و در قطعات پمپ ها، توربین ها و موارد مشابه مورد استفاده قرار می گیرد.

ورق های استیل در بازار در دو دسته کلی استیل نگیر و استیل بگیر تقسیم بندی می شوند. بدیهی است که این اصطلاحات تخصصی نیستند. به عنوان مثال: استیل (فولاد زنگ نزن) ۱٫۴۳۰۱ با نام دیگر ۳۰۴ اصطلاحا یک فولاد نگیر (بدون خاصیت مغناطیسی) است.

فولاد زنگ نزن ۳۰۴ عموما در صنایع غذایی، پزشکی و آزمایشگاهی به کار می رود. در مورد لوله استیل می توان به این موضوع اشاره کرد که این فولادها دارای قابلیت جوشکاری مناسبی هستند.

فولاد زنگ نزن ۳۱۶ یا ۱٫۴۴۰۱ علاوه بر زنگ نزن بودن، خاصیت ضد اسید نیز دارد.

فولاد ۳۱۶L و فولاد ۳۱۶Ti از استنلس استیل های مشابه ۳۱۶ هستند و با تغییر ناچیز در میزان عناصر آلیاژی آن ها (نظیر کروم، نیکل و مولیبدن) برخی از ویژگی های آن ها تغییر می کند.

بدیهی است که به دلیل وجود خاصیت ضد اسید، فولاد ۳۱۶ درساخت لوازم مربوط به پتروشیمی و مخازن اسید بیشترین کاربرد را دارد.

کاربردهای لوله استیل:

صنایع غذایی، صنایع پزشکی، تانکرهای حمل شیر، تزئینات و زیبایی و همینطور در مناطق مرطوب و تمام مکان هایی که به طور مستقیم در تماس با آب هستند کاربرد دارند.